Фабрика за приказки - Театър на Сетивния Лабиринт

Фабрика за приказки - Театър на Сетивния Лабиринт
07.10.2011  15:20

Възможно ли е наистина да съществува фабрика за приказки? Магическо пространство, което се появява и седмица след това изчезва... Внезапно оживяла сграда, в която властва неочакваното, където всичко може да се случи... Зад вълшебната врата, светът отвън постепенно започва да се стопява, а ти се превръщаш в героя, който сам преминава пътя в тайнствения Лабиринт от внезапни срещи, изненадващи усещания и далечни спомени...

Най-новото издание на театъра на сетивния "Лабиринт" ни повежда на вълнуващо пътешествие далеч отвъд баналния, разомагьосан свят на ежедневието. Преминаването през Лабиринта "Фабрика за приказки" ще става всяка вечер между 19 и 25 октомври 2011 в кв. Хладилника в София. Посетителите влизат самостоятелно, един по един.

На 22 и 23 октомври (събота и неделя) освен вечерни, ще има и дневни представления, в които може да се минава по двойки - дете с родител - придружител.

Необходимо е предварително запазване на място и закупуване на билет на тел. 0885 617 207 и на имейл: labirint.teatar.bg@gmail.com. Който си запази място получава и точни инструкции до Фабриката за приказки. Цена на билети: 30 лв., 50 лв (за двойки с деца в дневните представления).

Организатори на "Фабрика за Приказки" са сдруженията БИВЕДА и Global Vision Circle.

Какво е театър на сетивния лабиринт?

Същността на Театъра на Сетивня Лабиринт се намира в пространството отвъд думите и затова трудно може да се описва или разказва за него. За да бъде разбран, трябва да бъде преживян!

И все пак Театър на сетивата "Лабиринт" е:

• Интерактивен артистичен процес, който води до създаването на представление, обвързано със специфична среда-място (site specific performance)

• Пърформанс, в който ролите на "зрител" и "актьор" се смесват и те се превръщат в съ-творци на едно уникално преживяване

• Едновременно древен и съвременен ритуал, при който посетителите преминават един по един през инсталация - лабиринт, където се сблъскват с наситени сетивни изживявания (слухови, осезателни, обонятелни, визуални, вкусови)

• Лично пътешествие в тъмното ТУК и СЕГА, в което с всеки следващ завой и среща отпадат препятствията към същността ни и ние отново се свързваме с вътрешното си Аз, с Другия, с Вселената.

"С навлизането в Сетивния лабиринт за тебе външният свят изчезва... Изминаваш 100, 200 или 300 крачки най-много, но те променят тотално усещането ти за тук, сега, преди, тогава, аз, другите… Ставаш героят на легенда или приказка, която съществува само за теб, провиждаш “невидимото за очите", намираш отговори на въпроси, които отдавна чакат... На изхода Лабиринтът e вече част от теб."

Сподели в :

 
  • Изпрати на приятел
  • Запази статия
  • Принтирай статия
име:
e-mail:


Екипът на club.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.


 
  •  
  •  
 

asdasd