5 начина как да преодолеем раздялата

5 начина как да преодолеем раздялата 5 начина как да преодолеем раздялата
21.12.2007  10:49

Минали са седмици или месеци, откакто сте скъсали с любимия. Вие обаче продължавате да мислите за него, да анализирате връзката, да обсъждате детайли с приятели. Всяка песен по радиото ви напомня за старата любов и ви натъжава... Не можете да се измъкнете от порочния кръг от мисли за това, кой е виновен, какво се е объркало и най-лошото - с коя ли е той сега....

Много жени изживяват трудни времена, опитвайки се да изхвърлят бившия любим от живота си. Те се самоизмъчват и хранят напразни очаквания, че той ще размисли и ще се върне при тях и прахосват огромно количество енергия да измислят какво биха могли да направят или да кажат, за да спечелят сърцето на любимия отново.

Но единствената посока, в която трябва да съсредоточите силите, мислите и енергията си, е да осъзнаете, че всъщност нищо не можете да направите. Това обаче не се случва веднага, защото тъгуването е процес, през който трябва да се мине, за да бъдете излекувана.

Първо идва отричането. Това е фазата, когато смятате, че раздялата е временна, че всичко ще се промени, ще се съберете отново, ще се разцелувате и - всичко ще бъде както преди, че и по-добре.

След отричането следва гнева - срещу него или срещу вас самата - за провала на връзката.

После идва ред на "пазарлъка" - смятате, че ако направите нещо или промените нещо в поведението си, всичко между вас ще бъде наред.

Четвъртата фаза - депресията - е най-трудния за измъкване период, в който се чувствате като че ли без него нищо на този свят няма смисъл, най-вече собствения ви живот.

Когато преминете този етап - сама или с помощта на терапевт - идва приемането и, заедно с него, способността да продължите напред.

Разбира се, много по-лесно е да се отпуснете в самосъжаление и страдание, отколкото да се мотивирате и да продължите да живеете пълноценно.

За щастие обаче животът винаги намира начин, а софтуерът на Вселената е програмиран за оцеляване. Така че, когато най-после започнете да се чувствате по-добре, пробвайте тези 5 начина за рехабилитация на разбитото си сърце:

1. Поучете се от грешките

Вместо да се фокусирате върху негативното, използвайте ситуацията, за да научите нещо за себе си, което може да ви е от полза при бъдещи връзки. Същевременно, анализирайте неговото поведение и си направете извод какви качества не бихте толерирали у следващия си партньор.

2. Гледайте в перспектива

Може да ви изглежда, че е дошъл края на света, но разбира се, това не е вярно. Вие можете и ще продължите напред. Хванете се здраво за малките неща от реалността, които да ви върнат обратно в нея.

3. Развличайте се

Намерете си ново развлечение - някакво хоби, нещо да учите - каквото и да е, което ще отвлече мислите ви от бившия любим.

4. Изкарайте мъката навън

Плачете, пищете, ругайте... изкарайте всичко навън. Задържането на чувствата вътре във вас ще ви отрови и ще рефлектира върху други аспекти от живота ви. Пъшкайте, ридайте и... продължете напред.

5. Движете се

Физическата активност е страхотен начин за сваляне на напрежението и стреса. Освен това, когато се движите, се отделят ендорфини, известни като хормони на щастието.

Сподели в :

 
  • Изпрати на приятел
  • Запази статия
  • Принтирай статия
име:
e-mail:


Екипът на club.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.


 
  •  
  •  
 

asdasd