Бизнес пътуване в Тайван

Бизнес пътуване в Тайван Бизнес пътуване в Тайван Бизнес пътуване в Тайван
01.06.2009  16:52

Преди да се впуснете в бизнес приключения в Тайван, отидете в Тайпей, за да посетите най-високата сграда (за сега) в света: само няколко си 101 етажа или 509, 2 метра... Освен всичко друго, тук може да откриете безброй много магазини и приятни заведения – особено приятни за онези които обичат пикантната храна. Що се отнася до хората, те са дружелюбно настроени и гостоприемни.

В Тайван още, не само когато става въпрос за бизнес, е прието да се разменят подаръци. Добре е да приготвите предмет, донесен от собствената ви страна. Не го опаковайте в черна или бяла хартия. Заложете на червения цвят, защото според местните вярвания той носи щастие и късмет. Очаквайте в замяна да получите също нещо цветно и красиво – корал, вратовръзка или дреха от коприна.

По отношение на бизнес срещите също може да очаквате съществени различия. Когато става въпрос за вечеря, опитайте от всички предложени ястия. Не се налага да ядете, просто опитайте. Жените на масата трябва да пазят тишина и да не се смеят шумно, привличайки цялото внимание върху себе си.

По време на вечерята ще ви предложат силно вино и ще вдигат наздравици напрекъснато. Затова преди да решите да опитате колко силно е виното, хапнете нещо. Или изобщо не пийте, макар че едва ли ще се възприеме много добре.

Обърнете внимание на това, че чуждестранните ви колеги разчитат на добре изявен лидер в своите бизнес начинания. Той ще говори на всички, но най-вече на лидера от собствения ви екип. Това се отнася с особена сила за по-възрастните групи.

Не на последно място - когато се поздравявате, не се покланяйте твърде ниско – по-скоро кимнете с глава. Винаги раздавайте визитни картички с две ръце.

Това е ... Тайван.

Успех. 

Сподели в :

 
  • Изпрати на приятел
  • Запази статия
  • Принтирай статия
име:
e-mail:


Екипът на club.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.


 
  •  
  •  
 

asdasd